Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde draait om het verfraaien van het gebit. Met tandkleurige vulmaterialen en kronen kunnen wij de vorm, stand en kleur van uw tanden en kiezen verbeteren.

Aanmelden

De mogelijkheden van cosmetische tandheelkunde:

 1. Vervangen van oude vullingen
  Vullingen die verkleurd zijn kunnen wij op een eenvoudige manier vervangen.
 2. Verandering van kleur
  Door het gebruik van composiet (een tandkleurig restauratiemateriaal) zorgvuldig in de juiste kleur te gebruiken kunnen wij uw tand aanpassen in de gewenste kleur. Als u last heeft van bijv; een glazuurstoornis of een dode tand.
 3. Verandering van vorm
  Wanneer u de vorm van een of meerdere tanden niet mooi vind kunnen wij met behulp van composiet (een tandkleurig restauratiemateriaal) de vorm aanpassen.
 4. Verandering van stand
  Om de stand van uw tanden aan te passen, gebruiken wij facings. Dat zijn composiet of keramisch porseleinen schildjes die over de bestaande tand(en) worden geplaatst. U kunt ook de kleur- en/of vorm laten aanpassen.
 5. Porseleinen kronen
  Soms hebben tanden veel restauratie nodig. Dan is het niet meer mogelijk om een facing te plaatsen. Een porseleinen kroon is de oplossing. Het is niet van echt te onderscheiden en heeft een natuurlijk kleur.

cosmetische-tandheelkunde-villa-westhof-voor-

Voor de behandeling

Aandoening:
Extreme gebitsslijtage van hoektand naar hoektand. Met een oude kroon op de rechter voortand.

cosmetische-tandheelkunde-villa-westhof-na

Na de behandeling

Verrichting:
Vijf tandkleurige schiltjes van esthetishe composiet en een nieuwe volledige proseleinen kroon op de rechter voortand.

Bleken

Bleken van tanden heeft een twijfelachtige reputatie, vanwege de associatie met pijn en schade aan gezond tandweefsel. Tot op zekere hoogte is die reputatie terecht! Veel bleekproducten op de markt, met een te hoge concentratie aan waterstof peroxide of een lage pH- niveau, leveren inderdaad schade aan de tanden!

Wij maken gebruik van Cavex. Met een op maat gemaakte bleeklepel en een unieke ABC-bleeksysteem, waarbij AB&C staan voor ‘Activeren’, ‘Bleken’ en ‘Conditioneren’. Cavex staat garant voor een uiterst effectieve en veilige bleekbehandeling… Maar alleen mogelijk bij een goede mondhygiëne!

Neemt u ook een kijkje op onze Facebook pagina voor meer voorbeelden van onze cosmetische behandelingen: https://www.facebook.com/villawesthof/

Terug naar behandelingen

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram