Implantologie

Als tanden verloren gaan, door trauma of tandbederf, is het mogelijk om het gebit weer aan te vullen met implantaten.
Mocht u een volledig kunstgebit hebben, die niet goed op zijn plek blijft zitten, is het mogelijk om het gebit vast te klikken op implantaten.
Maandelijks is de implantoloog Nathan Kinket in onze praktijk aanwezig. Samen met Annemieke, voert hij de implantologie, parodontologie en kleine chirurgische behandelingen uit.

 

Eerste bezoek voor implantaten

Tijdens uw eerste bezoek wordt er een behandelplan gemaakt. De volgende handelingen vinden plaats:

 • Algemene en tandheelkundige anamnese
 • Gezondheidsvragenlijst met een uitgebreid mondonderzoek
 • Mogelijk digitale foto`s van uw gebit en röntgenfoto van uw gebit, om te bepalen of er genoeg bot aanwezig is voor een implantaat.
 • Uitleg Implantologie
 • U krijgt een recept voor een antibiotica profylaxe mee, die u moet innemen 60 min voor de ingreep, dit is 2 gram amoxilline. Mocht u een allergie hebben, geef dit aan, dan hebben we een alternatief.
 • U krijgt ook een recept mee voor spoelmiddel Curasept voor na de ingreep.

Aan de hand van deze gegevens stelt de tandarts een behandelplan en een begroting voor u op.

Aanmelden

Implantaat plaatsen

 

Behandeling implantologie

 1. Onder lokale verdoving wordt een sneetje gezet in het tandvlees, waarbij het onderliggende kaakbot wordt vrij gelegd.
 2. In het bot wordt een gaatje geboord. De diameter van dit gaatje komt overeen met de diameter van het implantaat. Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd.
 3. Op het implantaat komt een plat afdekschroefje en het tandvlees wordt terug geplaatst en gehecht. Het implantaat kan inhelen. Tijdens de inhelingsfase integreert het implantaat met het kaakbot. De tijd van inhelen is afhankelijk van de aangetroffen kwaliteit van het kaakbot en varieert van 12 tot 20 weken.

 

Plaatsen healing abutment en uiteindelijk kroon

 1. Na de inhelingsfase wordt het platte afdekschroefje vervangen door een hoger schroefje, wat door het tandvlees heen steekt. Het tandvlees moet 2 weken helen rondom dit schroefje.
 2. Nu kan begonnen worden met de vervaardiging van de kroon.
 3. Het implantaat wordt afgedrukt en er wordt een kleur voor de kroon gekozen.
 4. Deze kroon wordt gemaakt in het tandtechnisch laboratorium en een tandtechnieker heeft meestal 3 weken tijd nodig voor de vervaardiging hiervan.
 5. Drie weken na de afdruk zet de tandarts de kroon op het implantaat.

implantologie

Terug naar behandelingen

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram