Praktijk voor parodontologie en implantologie Nijmegen

Ontdek onze deskundige praktijk in Nijmegen voor parodontologie en implantologie waar we gespecialiseerd zijn in de gezondheid van uw gebit. Al 40 jaar dé tandarts van Nijmegen, we helpen u graag bij tandvleesproblemen of het vervangen van tanden die u mist. Leer meer over onze effectieve behandelingen en hoe wij u kunnen helpen uw mondgezondheid te verbeteren en een stralende glimlach te behouden.

Aanmelden bij praktijk

 

Uw specialist in mondgezondheid

Welkom bij onze gespecialiseerde tandartspraktijk Nijmegen Oost, waar wij ons onder andere richten op parodontologie en implantologie. Ons doel is om u de beste zorg te bieden met behulp van de nieuwste technieken. Maandelijks is de implantoloog Nathan Kinket in onze praktijk aanwezig. Samen met Annemieke, voert hij de implantologie, parodontologie en kleine chirurgische behandelingen uit. Zo weten wij u te helpen om uw mondgezondheid te verbeteren en uw glimlach te herstellen.

Teamfoto Villa Westhof

Parodontologie Nijmegen

Parodontologie is het tandheelkundige specialisme dat zich richt op de preventie, diagnose en behandeling van ziektes die het tandvlees en de onderliggende botstructuren aantasten. Problemen zoals gingivitis en parodontitis kunnen niet alleen uw tanden en kiezen aantasten, maar ook leiden tot verlies van tanden als ze niet tijdig worden behandeld. Onze parodontologen gebruiken geavanceerde technieken om tandvleesziekten effectief te behandelen en uw tandvlees gezond te houden.

Afspraak bij parodontologie Nijmegen

Behandeling parodontologie

 1. Intake gesprek
 2. Anamnese + mondonderzoek
 3. Parodontiumstatus afnemen; dieptes van pockets meten (De ruimte tussen het tandvlees en de wortels)
 4. Indien nodig röntgenfoto’s maken (hierop wordt het botverlies niveau bepaald)
 5. Persoonlijk behandelplan opstellen
 6. Daarna starten we met initiële therapie (Dit is het diep reinigen van pockets met gespecialiseerde apparatuur)
 7. Indien nodig wordt er een bacterietest afgenomen uit de pockets (Dit om duidelijkheid te krijgen over welke schadelijke bacteriën zich in de pockets bevinden)
 8. Wanneer de uitslag positief is, en er een antibioticum kuur nodig is, wordt deze voorgeschreven.
 9. Nazorg afspraken worden gemaakt aan de hand van de situatie en de zelfzorg van het gebit.
 10. Pockets die te diep zijn en daardoor moeilijk te reinigen moeten worden gereinigd d.m.v. een flapoperatie.

 

Implantologie Nijmegen

Ontdek implantologie in Nijmegen bij onze gespecialiseerde praktijk. Wij bieden geavanceerde oplossingen door het vervangen van verloren tanden door trauma of verval met hoogwaardige implantaten. Onze ervaren implantoloog, Nathan Kinket, zorgt voor een zorgvuldige behandeling en herstel van uw gebit. Woont u in de buurt van Arnhem en bent u op zoek naar een praktijk voor parodontologie en implantologie Arnhem? Bekijk onze expertise en met 20 minuutjes rijden bent u bij onze praktijk in Nijmegen.

Behandeling implantologie

 1. Onder lokale verdoving wordt een sneetje gezet in het tandvlees, waarbij het onderliggende kaakbot wordt vrij gelegd.
 2. In het bot wordt een gaatje geboord. De diameter van dit gaatje komt overeen met de diameter van het implantaat. Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd.
 3. Op het implantaat komt een plat afdekschroefje en het tandvlees wordt teruggeplaatst en gehecht. Het implantaat kan inhelen. Tijdens de inhelingsfase integreert het implantaat met het kaakbot. De tijd van inhelen is afhankelijk van de aangetroffen kwaliteit van het kaakbot en varieert van 12 tot 20 weken.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram