Tanden bleken Nijmegen

Bent u ontevreden over de kleur van uw tanden? Bij Villa Westhof kunnen we u helpen door uw tanden te bleken. Binnen onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn meerdere deskundige tandartsen werkzaam die gespecialiseerd zijn op het gebied van cosmetische tandheelkunde. Met onze kennis en jarenlange ervaring zorgen we niet alleen voor stralende lach met witte tanden, ook dragen we zorg voor de bescherming van uw gebit. Door gebruik te maken van het unieke ABC-bleeksysteem van Cavex voorkomen we gevoelige en beschadigde tanden.

Aanmelden

Waarom tanden bleken?

Witte tanden zijn niet vanzelfsprekend. Naarmate we ouder worden, wordt ook de kans op verkleuring in het tandbeen groter. Dat betekent dat tanden geler worden. Een natuurlijk en intrinsiek proces dat van binnenuit gebeurt. We kunnen het niet tegengaan of voorkomen met whitening tandpasta, maar toch is dat vaak wél wat we willen. Het antwoord op de vraag ‘Hoe krijg je wittere tanden?’ luidt dan ook: door tanden te (laten) bleken.

Veilig uw tanden bleken

Tanden bleken is een van de meest gevraagde cosmetische behandeling in de wereld. Toch heeft het bleken van tanden nog een twijfelachtige reputatie. Het wordt vaak geassocieerd met pijn en het beschadigen van gezond tandweefsel. Eerlijk is eerlijk, daar zit een kern van waarheid in. Bleekproducten met een te hoge concentratie aan waterstofperoxide of een laag pH-niveau beschadigen inderdaad de tanden. Een hoog waterstofniveau kan het bleekproces versnellen, maar ook gevoeligheid veroorzaken en zelfs een verhoogde kleurterugval. Het is daarom van belang dat u de juiste producten kiest. Zoals Cavex, waar we bij Villa Westhof gebruik van maken. Een product dat de tanden niet beschadigd.

Tanden bleken met Cavex

Cavex heeft een uniek ABC-bleeksysteem ontwikkeld waarmee we in 3 stappen uw tanden witter maken. De A staat voor ‘activeren’, de B voor ‘bleken’ en de C voor ‘conditioneren’. Een bleeksysteem waarmee Cavex garant staat voor een uiterst effectieve en veilige bleekbehandeling. Bij het toepassen van deze stappen werken we uiteraard met een op maat gemaakte bleeklepel.

 

Het Cavex bleekproces werkt als volgt:

Activeren is de eerste stap. Hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze verfrissingspasta vervult twee functies: oppervlaktevlekken en tandplak verwijderen en de pH-waarde in de mond verhogen. Cavex Bite&White StainLess is in direct contact met het glazuur, wat het product verbluffend goed in staat stelt om oppervlaktevlekken en tandplak te verwijderen. Ook heeft het product de bijzondere eigenschap om de pH-waarde in de mond te verhogen, waardoor een perfecte omgeving gecreëerd wordt om een bleekbehandeling optimaal te laten werken.

Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White. Een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts één uur is Cavex Bite&White al werkzaam; het is niet nodig om het langer in de mond te houden. Uitdroging van glazuur – die ook gevoeligheid kan veroorzaken – wordt zo voorkomen.

Conditioneren is de derde en tevens laatste stap en wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Dit product biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire cocktail van hydroxyapatiet en een zogenaamde ‘hydro-dispersing clay’. De unieke eigenschappen van de ‘hydro-dispersing clay’ zorgen voor een versnelde verspreiding en versterkte penetratie van het hydroxyapatiet. Dankzij de synergetische samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en ‘microscheurtjes’ in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten. Tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het remineralisatieproces versnelt.

Let op: tanden bleken is alleen mogelijk bij een goede mondhygiëne! Onze mondhygiënisten vertellen u hier graag alles over. Extra fijn: een goede mondhygiëne helpt ook bij het voorkomen van gaatjes en tandvleesirritaties.

Probleemloos bleken

Het motto van Cavex is: ‘probleemloos bleken’. Daar staan we bij Villa Westhof ook garant voor. Met zorg adviseren en helpen we al onze patiënten. We streven we naar mooie resultaten zonder risico op beschadiging en gevoelige tanden. Bent u bang voor de tandarts? Deze behandeling is ook voor u weggelegd. Met ons jarenlange ervaring zullen we er alles aan doen om uw bezoek te veraangenamen.

Tanden bleken in Nijmegen

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak met ons maken? We helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram