Behandelingen bij Tandartspraktijk Villa Westhof

Tandartspraktijk Villa Westhof Nijmegen Oost is deskundig in verschillende behandelingen. Meld u nu aan of maak direct een afspraak bij onze tandartspraktijk. Wilt u meer weten over een behandeling? Klik op de verschillende behandelingen voor meer informatie.

Orthodontie

Orthodontie

Implantologie

Implantologie

Endodontologie

Endodontologie

Parodontologie

Parodontologie

Cosmetisch

Cosmetische tandheelkunde

Extremepatient

Extreme angstpatiënt

Kindertandarts

Kindertandarts

Cosmetisch

Airflow® Gebitsreiniging

Een simpele uitleg van alle behandelingen

Orthodontie voor rechtzetten van gebit met doorzichtige beugel

Bij Tandartspraktijk Villa Westhof bieden we orthodontische behandelingen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Onze orthodontist, gevestigd in hetzelfde gebouw als onze kliniek in Nijmegen Oost, is gespecialiseerd in het rechtzetten van tanden met behulp van doorzichtige beugels. We maken gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Wilt u advies over een beugel en een recht gebit? Plan direct een afspraak met onze orthodontist.

beugel laten zetten

Implantologie voor tandimplantaten en tandkroon

Bent u tanden verloren? Wij doen ook implantologische behandelingen voor het vervangen van getrokken of verloren tanden. Met implantaten kunnen wij uw gebit weer compleet maken. Heeft u een volledig kunstgebit dat niet goed blijft zitten? Wij kunnen het vastklikken op implantaten voor extra stabiliteit. Maandelijks is de implantoloog Nathan Kinket in onze praktijk aanwezig. Samen met Annemieke voert hij implantologie, parodontologie en kleine chirurgische behandelingen uit.

gebitsimplantaat

Endodontologie voor wortelkanaalbehandelingen

Moet er een wortelkanaalbehandeling gedaan worden? Onze endodontoloog voert een snel en effectief wortelkanaalbehandeling uit voor ontstoken wortelkanalen en ernstige kiespijn. Tijdens de behandeling wordt het ontstoken weefsel verwijderd en het kanaal gereinigd en opgevuld. Na de behandeling kan een kroon worden aanbevolen om breuk te voorkomen. Lees meer over endodontologie bij onze tandartspraktijk in Nijmegen.

wortelkanaalbehandeling met tekst

Parodontologie voor gingivitis en parodontitis

Ook behandelen we in onze praktijk tandvleesziekten zoals gingivitis en parodontitis. Onze parodontoloog biedt gespecialiseerde zorg voor gezond tandvlees en een stevig gebit. Onze behandeling begint met een intake, mondonderzoek en het meten van pocketdieptes. Indien nodig maken we röntgenfoto’s en stellen we een persoonlijk behandelplan op. De initiële therapie omvat diep reinigen van pockets. Bij ernstige gevallen kan een flap-operatie nodig zijn. Wilt u meer weten? Bekijk de behandeling of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Gevorderde Parodontitis

Cosmetische tandheelkunde voor facings, tanden bleken en meer

Cosmetische tandheelkunde maakt uw tanden mooier door hun vorm, kleur en stand te verbeteren. Dit doen we met behandelingen zoals facings, tanden bleken en het vervangen van oude vullingen. Met deze tandheelkundige behandelingen krijgt u een stralende glimlach. Onze experts gebruiken tandkleurige vulmaterialen en kronen om de vorm, stand en kleur van uw tanden te verbeteren.

Behandelingen:

  • Facings: Composiet of keramische schildjes voor het aanpassen van kleur, vorm en stand.
  • Tanden Bleken: Veilige en effectieve bleekbehandelingen met Cavex.
  • Vervangen van Oude Vullingen: Op een eenvoudige manier verkleurde vullingen vervangen.
  • Porseleinen Kronen: Voor tanden die uitgebreide restauratie nodig hebben.

facings-voor-en-na

 

Behandeling van extreme angstpatiënten

Bent u extreem bang voor de tandarts? Bij Tandartspraktijk Villa Westhof begrijpen we uw angst en zorgen. Ons ervaren team neemt de tijd om u op uw gemak te stellen. Wij gebruiken de pijnvrije GBT-methode met Airflow® en PS Piezon® ultrasone scaler voor een comfortabele gebitsreiniging. Laat ons weten bij het maken van uw afspraak, zodat wij extra rekening kunnen houden met uw angsten.

Bang voor de tandarts

Tandarts voor kinderen

Een tandartsbezoek is voor een kind een grote gebeurtenis. Wat het ene kind leuk vindt, kan voor een ander eng zijn. Onze ervaren tandartsen bieden kindvriendelijke behandelingen die volledig op kinderen zijn afgestemd. Wij adviseren om uw kind mee te nemen vanaf het eerste melktandje, zodat hij of zij rustig kan wennen aan de tandartsomgeving. Dit maakt toekomstige behandelingen veel makkelijker.

tandarts voor kinderen

Airflow® voor gebitsreiniging

De biofilm op uw tanden bevat miljoenen bacteriën die schade kunnen veroorzaken aan tanden, tandvlees en bot. Deze bacteriën kunnen ook elders in het lichaam ziekten veroorzaken. De biofilm verkalkt en verandert in tandsteen, daarom is regelmatige en pijnvrije verwijdering belangrijk.

Onze mondhygiënisten volgen het Guided Biofilm Therapy®-protocol. Eerst wordt de biofilm zichtbaar gemaakt met een plakkleurtest. Vervolgens wordt de biofilm verwijderd met de pijnloze Airflow®-behandeling, waarbij een zachte straal lucht, warm water en poeder wordt gebruikt. Overgebleven tandsteen wordt verwijderd met de PS Piezon® ultrasone scaler. Deze methode is geschikt voor het reinigen van kronen, bruggen, brackets en implantaten. Deze methode is in principe gelijk aan de Airsmile onzichtbare beugel. Wilt u meer weten over Airflow? Lees alles over de behandeling van Airflow.

Guided-biofilm-therapy

Nazorg chirurgische ingreep/tand trekken

Heeft u last van napijn na het trekken van een verstandskies, tand of een andere chirurgische ingreep? Lees dan onze adviezen over hoe u deze kunt bestrijden/voorkomen.

 

Mondhygiënist voor preventie van tandbederf en tandvleesaandoeningen

Heeft u last van gevoelige tanden, een slechte adem of bloedend tandvlees? Onze deskundige mondhygiënisten zorgen voor persoonlijke en professionele zorg zodat uw gebit gezond blijft. Wij behandelen en voorkomen mondproblemen met moderne technieken. Voor spoedgevallen kunt u vaak dezelfde dag nog terecht. Maak direct een afspraak en ontdek hoe wij uw mondgezondheid kunnen verbeteren.

verschil-tandarts-mondhygienist

Overige speciale zorg en behandelingen

  • Verstandskiezen trekken: Onze deskundige tandartsen voeren pijnloze extracties van verstandskiezen uit met zorgvuldige nazorg om uw herstel te bevorderen.
  • Parodontologische zorg: Onze parodontoloog behandelt ontstekingen en tandvleesproblemen voor een gezond en sterk gebit.
  • Endodontologische zorg: Onze endodontoloog behandelt complexe wortelkanaalproblemen om uw tandgezondheid te waarborgen.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram