Guided Biofilm Therapy - Airflow®

De zachte laag op en onder uw tanden (biofilm) bevat miljoenen verschillende bacteriën, goede en slechte. De bacteriën in de biofilm kunnen de tanden en de ondersteunende structuren beschadigen, zoals het tandvlees en het bot. Ook vinden deze bacteriën dieper in het lichaam hun weg en kunnen na verloop van tijd ziekten veroorzaken. Bovendien verkalkt de biofilm en wordt daardoor omgezet in tandsteen. Orale biofilm moet worden verwijderd -regelmatig, zonder pijn en effectief.

 

GBT-protocol

 

Onze mondhygiënisten werken volgens het Guided Biofilm Therapy®-Protocol.

De eerste stap is het zichtbaar maken van de biofilm met een plakkleurtest. Handig voor u maar ook voor de behandelaar. Zo kunnen we garanderen dat na de behandeling alle plaque echt 100% weg is.
De eerste stap van verwijdering van de biofilm, jong tandsteen en aanslag is het gebruik van de Airflow®. Dit is een pijnloze behandeling middels een zachte straal lucht, warm water en poeder. Hiermee kunnen uw tanden zelfs een tint witter worden.
Overgebleven tandsteen en diepere ruimtes onder het tandvlees reinigen wij vervolgens met een PS Piezon® ultrasone scaler.
Deze maakt gebruikt van de NO-PAIN® technologie. De trillingen worden aangepast aan de hardheid van het tandoppervlak en er wordt warm water gebruikt. Alles om tandgevoeligheid tijdens de behandeling te voorkomen.
Deze behandeling is ook zeer geschikt voor het reinigen van kronen, bruggen, brackets en implantaten.

 

 

Deze behandelmethode zelf ervaren?

Indien u deze behandelmethode zelf wilt ervaren, kunt u een afspraak maken bij onze Guided Biofilm Therapy Gecertificeerde mondhygiënisten: Fanny, Nina of Sandra.

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram