Facings zijn een populaire oplossing voor het verbeteren van het uiterlijk van uw tanden. Maar één van de meest gestelde vragen is: wat kosten facings tanden? De prijs van facings kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal en de complexiteit van de behandeling. In deze blog gaan we uitgebreid in op de kosten van facings, de verschillende soorten materialen en andere belangrijke zaken die van invloed kunnen zijn op de prijs.

Wat zijn facings voor tanden?

Facings zijn dunne laagjes van porselein of composiet die over de voorkant van de tanden worden geplaatst om esthetische gebreken te verbergen, zoals scheve tanden, verkleuringen of afgebroken tandhoeken. Facings bieden een makkelijke en effectieve manier om uw glimlach te verbeteren en worden vaak ingezet als onderdeel van cosmetische tandheelkunde.

Wat kosten facings tanden gemiddeld?

De kosten van facings hangen af van meerdere factoren, zoals het gekozen materiaal en de tandartspraktijk. Hieronder geven we een indicatie van de gemiddelde kosten voor facings.

wat zijn facings tanden - wat kosten facings tanden

Kosten facings van composiet

Composiet facings zijn gemaakt van een tandkleurig vulmateriaal dat direct op de tand wordt aangebracht. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan porseleinen facings, maar hebben een kortere levensduur en kunnen na verloop van tijd verkleuren.

  • Gemiddelde kosten composiet facings: €100 – €250 per tand

Kosten facings van porselein

Porseleinen facings zijn duurzamer en behouden hun kleur beter dan composiet facings. Ze worden in een tandtechnisch laboratorium op maat gemaakt en vervolgens op de tanden bevestigd door de tandarts. Dit type facing heeft een langere levensduur, maar is ook duurder.

  • Gemiddelde kosten porseleinen facings: €500 – €1000 per tand

Wat kosten facings tanden bij onze praktijk?

Bij Tandarts Villa Westhof, bieden wij hoogwaardige facings van zowel composiet als porselein. Tijdens een intakegesprek bekijken we welke optie het beste bij u past. De uiteindelijke kosten van de facings hangen af van het aantal facings en het materiaal dat u kiest.

Wat beïnvloedt de kosten van facings?

Zoals eerder genoemd kunnen de kosten van facings variëren. Hieronder bespreken we de factoren die van invloed zijn op de prijs van facings.

1. Het type materiaal

Een van de grootste factoren die de kosten van facings beïnvloedt, is het type materiaal. Porseleinen facings zijn duurder dan composiet facings, maar bieden meer duurzaamheid en esthetiek. De keuze voor een bepaald materiaal hangt af van uw persoonlijke voorkeur en budget.

2. De ervaring van de tandarts

De prijs kan ook afhangen van de ervaring en expertise van de tandarts. Een tandarts met veel ervaring in cosmetische behandelingen kan hogere tarieven hanteren, maar biedt vaak ook betere resultaten.

3. Het aantal facings

Het aantal tanden dat behandeld moet worden, heeft vanzelfsprekend invloed op de kosten. Heeft u slechts één tand die behandeld moet worden, of wilt u meerdere tanden laten voorzien van facings? Dit zal de totale prijs sterk beïnvloeden.

4. De staat van uw tanden

Voor sommige patiënten is het noodzakelijk om eerst andere behandelingen te ondergaan, zoals het rechtzetten van tanden of het behandelen van tandvleesproblemen, voordat de facings geplaatst kunnen worden. Deze aanvullende behandelingen kunnen de kosten verhogen.

Zijn facings een duurzame investering?

Facings kunnen een lange levensduur hebben, vooral als u kiest voor porseleinen facings. Composiet facings gaan meestal 5 tot 10 jaar mee, terwijl porseleinen facings 10 tot 15 jaar, of zelfs langer, kunnen meegaan bij goede mondhygiëne. Het is belangrijk om regelmatig tandheelkundig onderhoud te laten doen en een goede mondverzorging te behouden om de levensduur van uw facings te verlengen.

Vergoeding door de zorgverzekering

Een andere veelgestelde vraag is of de kosten van facings worden vergoed door de zorgverzekering. In de meeste gevallen vallen facings onder cosmetische behandelingen, en deze worden doorgaans niet vergoed door de basisverzekering. Sommige aanvullende tandartsverzekeringen kunnen echter een deel van de kosten dekken, afhankelijk van uw polis.

Wilt u meer weten over uw verzekering? Kijk dan de informatie over tandartsverzekeringen op Independer.

verschil-tandarts-mondhygienist - wat kosten facings tanden

Waarom kiezen voor facings?

Facings kunnen een enorme impact hebben op uw zelfvertrouwen. Ze kunnen uw tanden er witter en rechter uit laten zien, scheurtjes of verkleuringen bedekken en een algehele verbetering van uw glimlach bieden. Bovendien zijn facings minder invasief dan andere cosmetische tandheelkundige ingrepen, zoals kronen.

Voor wie zijn facings geschikt?

Facings zijn een uitstekende optie voor mensen die last hebben van:

  • Verkleuringen die niet te verhelpen zijn met bleekbehandelingen.
  • Kleine scheurtjes of beschadigingen aan de tanden.
  • Afgebroken tandhoeken.
  • Scheve of ongelijkmatige tanden die cosmetisch verbeterd kunnen worden.

De vraag wat kosten facings tanden hangt af van verschillende factoren, waaronder het type materiaal, het aantal facings en de complexiteit van de behandeling. Hoewel facings een investering zijn, bieden ze een langdurige oplossing voor esthetische tandproblemen en kunnen ze uw zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Bent u geïnteresseerd in facings? Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Nijmegen en ontdek how wij u kunnen helpen aan een stralende glimlach!