Hoe krijg ik bloedend tandvlees? Bloedend tandvlees betekent in de meeste gevallen een ontsteking in het tandvlees. In principe niets om u meteen grote zorgen over te maken, maar na verloop van tijd kan het wel vervelend en zelfs pijnlijk worden tot tanden en kiezen los komen te zitten. In het ergste geval kunnen tanden er zelfs uitvallen. Dit wordt in het algemeen veroorzaakt door een slechte mondhygiëne en in het bijzonder tandplak.
Hoe weet ik of mijn tandvlees ontstoken is?
Naast dat u ontstoken tandvlees herkent aan het regelmatig bloeden hiervan, kunnen een slechte adem en een vieze smaak in de mond hier ook op wijzen. Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis, heeft een wat rode kleur en soms is dit ook opgezwollen. Gezond tandvlees heeft daarentegen een mooie roze kleur. Ook kan ontstoken tandvlees gevoeliger zijn bij een ontsteking.
Hoe ontstaat bloedend tandvlees?
Er leven miljarden bacteriën in onze mond. Als u deze niet bestrijdt door regelmatig te poetsen, ontstaat er uiteindelijk tandplak. Na een poos zullen de bacteriën in de tandplak zorgen voor een ontsteking. Als u er niet op tijd bij bent kan de ontsteking zich verder verspreiden over de hele mond en kan zelfs het kaakbot aangetast worden. Dit wordt ook wel parodontitis genoemd.
Tandplak bestrijden
Het witgelig laagje dat op de tanden zit is tandplak. Dit is een opstapeling van bacteriën, etensresten en mondslijm. Door meerdere keren per dag uw tanden te poetsen en regelmatig te flossen, kunt u tandplak voorkomen. Een goede mondspoeling is ook zeker niet overbodig. Ook ragers kunnen hier goed bij helpen.
Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Heeft u helaas toch te maken met het probleem van bloedend tandvlees of tandplak? Wacht dan niet langer en maak direct een afspraak voor een parodontologie behandeling, om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Het team van Tandartspraktijk Villa Westhof helpt u graag!