In onze praktijk streven wij naar kwaliteit, met een constante modernisering in de meest innovatieve apparatuur. De EMS AIRFLOW® Prophylaxe Master maakt gebruik van een combinatie van poeder, lucht en warm water om aanslag, plaque en tandsteen te verwijderen van uw tanden. 

De ultieme spa behandeling voor uw mond. 

Vanaf nu is het mogelijk dat de afspraak bij de mondhygiëniste wat anders gaat verlopen. We maken sinds deze week gebruik van de nieuwste AIRFLOW® Propylaxis Master. Hierbij maken we gebruik van de werkflow “Guided Biofilm Therapy”.  

Hoe wordt de behandeling gebruikt?

Bij deze behandeling volgen we een standaard protocol:

  1. Beoordeling en infectie bestrijding
  2. Zichtbaar maken van de biofilm dmv een plaque verklikker
  3. Bewustwording, uitleg en motivatie 
  4. AIRFLOW® max, verwijderen van de biofilm dmv een pijnloze en zeer nauwkeurige spray. Het water dat wordt gebruikt, kan verwarmd worden tot wel 40 graden, wat zeer aangenaam aanvoelt en minder gevoeligheid geeft. 
  5. PERIOFLOW®, bij mogelijke verdiepte pockets wordt er nog extra gereinigd, van >4 tot wel 9mm diep onder het tandvlees. 
  6. PIEZON®PS, de ouderwetse tandsteen verwijderaar die u altijd al kende, wordt pas aan het einde van de behandeling nog gebruikt. Hiermee wordt het overige tandsteen dat dan nog aanwezig is verwijderd. Zowel boven en onder het tandvlees, tot wel 10mm diep. 
  7. Controle of alle plaque en tandsteen is verwijderd. Er wordt mogelijk nog fluoride aangebracht op gevoelige plekken. De tanden worden nu niet meer gepolijst! Gezien dit toch een flinke slijtage aan de tanden geeft. Het glazuur is nu helemaal schoon en de aanslag al is verwijderd door de AIRFLOW® max.
  8. Recall, een gezonde patiënt is natuurijk een blije patiënt. Na de behandeling kan er een nieuwe periodieke afspraak worden ingepland, om de mond gezond te houden. 

Guided-biofilm-therapy

De AIRFLOW® Prophylaxe Master kan op heel veel verschillende oppervlakten gebruikt worden. De onderstaande foto benoemd deze:

Airflow-oppervlakten

 

De resultaten van de De AIRFLOW® Prophylaxe Master

Benieuwd naar de resultaten die deze nieuwe behandeling op kan leveren? Zie zelf de resultaten hieronder!

Resultaten-Airflow-2

Voor meer informatie, vraag aan onze mondhygiëniste of kijk op de site van https://www.ems-dental.com/en/guided-biofilm-therapy

Mocht u toch andere wensen hebben in de stoel, geef het aan! Wij willen dat u natuurlijk tevreden en met een gezonde mond bij ons naar buiten loopt!